Videoproductie voor het MKB in 3 stappen!

Sozials.com videoproductie

VIDEOPRODUCTIE VOOR HET MKB IN 3 STAPPEN!

Videoproductie voor het MKB hoeft geen gedoe te zijn, als je maar op de juiste dingen concentreert. Aangezien video volgend jaar naar verwachting meer dan 80% van het internetverkeer zal overnemen, is het niet alleen een voorbijgaande trend om op te merken, maar een essentiële methode om onder de knie te krijgen.

We nemen 3 van de belangrijkste tips met je door voor het beheersen van videoproductie voor het MKB en bespreken ook enkele van de meest voorkomende valkuilen die je moet vermijden, zodat je op weg bent naar succes.

1. Trek de aandacht van je kijkers

Hoewel video van nature een zeer boeiend platform is, wil je je inspanningen toch concentreren op wat het meest aanspreekt bij de specifieke kijkers.

Dit moet worden gedaan met een pakkende ‘hook’-intro, vooral omdat 1/5 van de kijkers binnen 10 seconden weg klikt van een video. Onderschat ook geen goede titel, want dit is misschien wel het eerste dat kijkers ertoe brengt zelfs maar naar je video te kijken.

Voeg ook relevante zoekwoorden en taglines toe in en rond je video om je SEO te verbeteren. Klikbare CTA’s (call to action) zijn een andere geweldige manier om de interesse van je kijkers voor je product of service hoog te houden, zelfs terwijl ze je video’s bekijken. Misschien wil je zelfs retorische vragen stellen aan je kijkers, zodat ze actief met je video bezig zijn.

2. Vertel een boeiend verhaal

Denk aan video-inhoud als een prentenboek, geen brochure. Informatie is belangrijk, maar betrokkenheid moet daar soms voorrang krijgen. Het punt is zowel om te leren als om te entertainen, en de beste manier om dit te bereiken is met boeiende graphics of visuals, muziek, voice-overs en branding.

Een unieke manier om een ​​verhaal te vertellen dat je kijkers nieuw aanvoelt, is door ‘achter de schermen’ van uw bedrijf te gaan en het gordijn van je praktijken of productie open te trekken, zodat kijkers het gevoel krijgen dat ze je leren kennen en vertrouwen. Transparantie is een lange weg naar het opbouwen van vertrouwen, en dat is wat je probeert te bereiken door je bedrijf via video aan je kijkers te laten zien..

En vergeet niet kort te blijven in je videoproductie. Hoewel maar liefst 90% van de consumenten zegt dat video’s hen helpen bij aankoopbeslissingen, krijgen de meeste video’s van minder dan 90 seconden een volledig overzicht in vergelijking met hun langere tegenhangers.

3. Zoek een focus

En als je dat eenmaal doet, wijk er dan niet van af, want een duidelijke focus zal je helpen bij al je financiële en strategische beslissingen. Met een focus kunt je ervoor zorgen dat je gefixeerd blijft op het doel van je videoproductie zonder te verdwalen.

Want hoe meer planning je van tevoren doet, hoe beter je nee kunt zeggen tegen extra dingen die naar voren komen.

Een duidelijke merkfocus kan van alles zijn, zoals het kennen van de boodschap die je wilt overbrengen of zo beperkt als de enkele slogan die je zakelijke beslissingen begeleidt. Omdat videocontent het beste hulpmiddel is om merkherkenning te promoten, is het de belangrijkste manier voor je bedrijf om in de gedachten van je potentiële klanten te blijven.

Valkuilen:

Nu we de praktische tips hebben besproken, gaan we het hebben over enkele veelvoorkomende valkuilen, waar je op moet letten wanneer je eenmaal begint met de videoproductie van je bedrijf.

Je wilt zeker weten dat je video op alle platforms kan worden bekeken, vooral mobiel – YouTube beweert dat het mobiele videoverbruik elk jaar met 100% toeneemt. Maak dus niet de fout om een ​​video te maken waar de meeste kijkers geen toegang toe hebben, maar test het uit voordat je het verspreidt.

Vergeet ook niet om een ​​hype rond je video-lancering te bouwen. Je hebt controle over het zorgvuldig kiezen van de platforms voor je video, zodat deze na een week niet zomaar in de vergetelheid raakt. Overweeg, op basis van je unieke bedrijf, of platforms zoals bestemmingspagina’s of YouTube effectiever zullen zijn dan alleen sociale media, die een veel kortere houdbaarheid kunnen hebben.

Zorg er ten slotte voor dat u uw video een zekere mate van professionele geloofwaardigheid geeft – ongeacht je budget, er zijn creatieve en tijdelijke manieren om een ​​video van professionele kwaliteit te krijgen. Het laatste wat je wilt is een video die incompetent of halfslachtig lijkt, omdat dit slordigheid aan je potentiële klanten zal communiceren. Productiekwaliteit is belangrijk en er moet zo goed mogelijk op worden gelet.

Laatste gedachten

Zo eenvoudig kan videoproductie voor bedrijven zijn: als je je kijkers via pakkende methoden tegemoetkomt, vertel dan een verhaal dat ze niet willen missen en richt je eigen inspanningen op succes.

Forbes meldt dat 87% van de digitale marketeers video gebruikt. Waarom zou u dit niet het jaar maken waarin u videoproductie voor je bedrijf onder de knie krijgt, zodat u een enorme ROI en conversies kan realiseren. Vraag Sozials naar de mogelijkheden, onze oplossing zijn legio.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *