Videomarketing waarom je het moet gebruiken!

Videomarketing

Van sociale media platforms, blogs, websites tot videostreaming services, er zijn zoveel dingen die ons van verveling kunnen weerhouden. Bedrijven gebruiken deze tools ook om hun merk te laten groeien met videomarketing.

Videomarketing is een krachtig middel geworden om zowel potentiële als bestaande klanten te bereiken. Video neemt steeds meer de overhand om je klanten simpel, snel en effectief te informeren.

Wat is videomarketing?

Marketing is bedoeld als een promotieactiviteit om het publiek te informeren over je bedrijf, haar diensten en producten. Meestal is het niet bedoeld om verkoop te genereren, maar om mensen te laten weten dat je iets hebt dat ze misschien nodig hebben.

Traditionele marketingmethoden waren beperkt tot enkele promotionele activiteiten zoals roadshows, evenementen en klanten dagen. Met de komst van internet zijn er een hoop dingen veranderd. Er zijn meer digitale marketingstrategieën dan je kunt bedenken, met dit bericht benadrukken we het gebruik van video’s, om producten of diensten op de markt te brengen.

Waar moet je op letten! 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de video’s in hoge definitie worden opgenomen als je meer betrokkenheid van kijkers wilt. Meestal duren video’s niet langer dan 60 seconden. Marketingvideo’s moeten kort en to the point zijn.

De boodschap in de video moet informatief, vermakelijk of beide zijn. Probeer altijd een bepaalde emotie bij de kijker op te roepen. Zorg ervoor dat de audiokwaliteit uitstekend is, want ook deze zal een grote impact hebben op de mensen die je video’s bekijken. Zorg ook altijd aan het einde van je video voor een call to action. Verleid de klant tot een bezoek van je website, een landing page, of het invullen van hun email adres voor opvolging.

Voordelen van videomarketing

Een aantal redenen waarom iedereen videomarketing voor het bedrijfsleven zou moeten toepassen.

 1. Een krachtige manier om een gesprek te beginnen.
  Zeker voor bedrijven die nog niet zo bekend zijn is video een zeer geschikte manier om je aan een groter publiek voor te stellen.
 1. Video’s helpen je merk een gezicht te geven.
  Video’s met het gezicht van een mens die een verhaal vertelt, doen wonderen als het gaat om het op de markt brengen van een bedrijf. Van de stem tot de persoonlijkheid en daardoor meer betrokken bij de boodschap.
 1. Mobiele gebruikers.
  Tegenwoordig kijken miljoenen mensen uren op YouTube, recente onderzoeken tonen aan dat ongeveer 90% van de consumenten video’s op mobiele telefoons bekijkt voordat ze een aankoopbeslissing nemen, en met YouTube-weergaven die elk jaar met 100% toenemen, lijdt het geen twijfel dat uw publiek in aantal zal groeien als u voor deze route kiest. Het is een revolutie die zijn tol heeft geëist van tv-kijkers.
 1. Trek de aandacht van Google
  Google is eigenaar van YouTube en dat betekent dat de twee zeer goed met elkaar communiceren, door een goede bedrijfsfilm op YouTube te plaatsen en ervoor te zorgen dat de SEO van dit filmpje ook goed is, schiet je positie in Google ook omhoog.
 1. Een perfecte manier om vertrouwen op te bouwen bij je klanten.
  Met een bedrijfsfilm, productfilm of service film, schiet het vertrouwen van je klanten omhoog. En het is een zeer effectieve manier om je concurentie buiten spel te zetten. Of iemand een lap tekst moet lezen of een filmpje bekijken dan is de keuze snel gemaakt.

Al met al een behoorlijke No Brainer om je te verdiepen in videomarketing, natuurlijk helpen we jullie graag met advies en begeleiding.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *