Video en wat betekent het voor het MKB

video voor MKB

Kijkend naar de recente statistieken over video dan is het vrij duidelijk dat het een belangrijk onderdeel van de huidige marketingcampagnes is geworden. Een goed voorbeeld is de groeiende populariteit van YouTube die zich nu heeft gepositioneerd als de op één na grootste zoekmachine.

Meer bedrijven en individuen gebruiken video tegenwoordig voor verschillende doeleinden, wat een paar jaar geleden niet het geval was. En het is niet omdat video niet populair was. Het is deels te wijten aan het feit dat maar weinigen de vaardigheid hadden om een ​​innovatieve marketingvideo te maken die groot succes kon behalen.

[KGVID]http://www.sozials.com/wp-content/uploads/2020/07/banner-video-koken.m4v[/KGVID]

Natuurlijk is dit in de loop van de jaren veranderd dankzij de gemakkelijke toegang tot technologie, samen met andere factoren. Nu kan iedereen, ongeacht zijn vaardigheid, profiteren van het potentieel van video en marketing. Maar dat alleen is niet genoeg. Je hebt ook een krachtige distributiestrategie voor video content nodig.

Dat omvat het maken van video content waar je doelgroep dol op zal zijn en vervolgens kanalen zal identificeren waar de video de meeste impact heeft. Maar eerst zijn er een paar dingen waar je misschien aan moet denken.

Je video campagne doelen.

In het vroege stadia van een video-marketingcampagne stelt elke briljante marketingstrateeg doelen en definieert hij expliciet het doel van zijn marketingvideo. Het kan zijn om naamsbekendheid te vergroten, verkeer naar een website te leiden, de verkoop te verhogen, enz.

Nu is het doel dat je stelt een van de dingen die bepalen waar je je video gaat uitbrengen. Zo zijn sociale netwerken zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn een geschikte optie wanneer je met korte video’s de naamsbekendheid wilt vergroten.

Langere video’s die voor hetzelfde doel zijn gemaakt of misschien om een ​​complex concept uit te leggen, presteren beter op YouTube of Vimeo. Andere inhoud, denk aan, productbeschrijvingen, profielvideo’s en dergelijke, presteren goed wanneer ze worden geplaatst op webpagina’s die hun aard aanvullen.

Uw doelgroep

Niemand van ons wil uiteindelijk onze video content verspreiden naar een publiek dat niet converteert. En om dat te voorkomen, zijn er een paar dingen die je kan doen, het allerbelangrijkste is een analyse van kopers te maken. Tevens het bepalen van waar ze waarschijnlijk naartoe gaan wanneer ze op zoek zijn informatie.

Het ontwikkelen van een consistente feedback voor hen is een bijzonder goede manier om het gedrag van je publiek te begrijpen. Het kan een telefonisch interview zijn, een persoonlijk interview of een luistersysteem voor sociale media. De keuze hangt af van hoeveel een bedrijf daarin wil investeren.

Veel consumenten zullen waarschijnlijk inhoud bekijken, zoals productdemo’s, instructievideo’s en commentaar van klanten, wanneer ze op een site pagina over het product/ dienst worden geplaatst.

Dat gezegd hebbende, laten we nu eens kijken naar een complete gids voor het verspreiden van video content.

1. YouTube Video

Het enorme publiek van YouTube maakt het het favoriete platform voor iedereen die zijn video content wil laten zien en een grote community van loyale klanten/volgers wil opbouwen.

Zoals we eerder vermeldden, presteren langere video’s relatief beter op dit platform. Afgezien daarvan hebben sommige sociale medianetwerken, zoals Twitter en Instagram, videolengte limieten. Hierdoor blijft YouTube een voorkeursplatform voor degenen die daar last van hebben.

Als je je kijkers graag weg wilt houden van de afleiding die op YouTube aanwezig is, voeg dan een call-to-action toe die hen terugbrengt naar je website of bestemmingspagina. Ook belangrijk om te vermelden is dat je tijdens het uploaden van je video’s naar YouTube niet vergeet ze te optimaliseren voor zoekmachines.

2. Sociale netwerken

Van alle sociale netwerken die tegenwoordig beschikbaar zijn, tellen Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en Pinterest ongetwijfeld als de best presterende.

Zo had Facebook in 2016 al 100 miljoen uur aan videoverbruik per dag bereikt. Twitter, Instagram en ook de rest hebben in het recente verleden indrukwekkende statistieken geregistreerd op verschillende gebieden met betrekking tot marketing.

Elk platform is natuurlijk uniek, vooral als het gaat om het type publiek en de leeftijdsgroep. Meer dan 90% van de Instagram-gebruikers is bijvoorbeeld jonger dan 35 jaar, LinkedIn– hebben een professioneler publiek, enzovoort. Dit zijn slechts enkele van de dingen waarmee je rekening moet houden wanneer u sociale netwerken gebruikt om je inhoud te verspreiden.

Vaker zullen gebruikers op platforms zoals Facebook kijken naar deelnemen en inhoud delen die uniek is voor hen. Daarom zou je een slim gebruik van de platforms moeten overwegen, zoals het plaatsen van gepersonaliseerde video’s. Met behulp van innovatieve technologieën, zoals de personalisatie software, kan je dergelijke video’s eenvoudig maken en op Facebook plaatsen.

3. Landingspagina of website

Afgezien van wat we eerder noemden, waar specifieke video’s beter presteren op bepaalde site pagina’s, is het plaatsen van video’s op je website een manier om een ​​verbinding tot stand te brengen. Daarnaast heb je de kans om meer bezoekers en leads naar klanten te converteren wanneer je een video op dat product of die bestemmingspagina hebt. Een video op een bestemmingspagina kan bijvoorbeeld uw conversieratio met meer dan 80% verhogen. Bovendien geeft Google video’s weer in hun zoekresultaten en als je de video op je website optimaliseert, heb je dus kans om meer verkeer van zoekmachines te krijgen.

4. E-mailcampagnes met video

E-maillijsten maken deel uit van uw eigen netwerk waar je zowat elke inhoud, inclusief video, kunt verspreiden. Hoewel de meeste e-mail clients de functionaliteit missen waarmee video’s in een e-mail kunnen worden afgespeeld, zijn er andere manieren waarop u video in uw e-mail kunt opnemen.

U kunt een videominiatuur, GIF’s of tekst gebruiken; bijv. het woord ‘video’ in onderwerp regels gebruiken. Een hyperlink naar waar gebruikers de video kunnen bekijken. Op deze manier kun je de e-mailpercentages en klik frequenties verhogen, om nog maar te zwijgen van het feit dat je videoverkeer krijgt van een loyaal klantenbestand.

Met duizenden video’s die dagelijks op het web, sociale netwerken en videoplatforms worden geüpload, zal je waarschijnlijk met uitdagingen worden geconfronteerd. , Moeilijkheden zoals bij het verkrijgen van organisch verkeer of het zichtbaar maken van uw video content voor je doelgroep. Om dat tegen te gaan, moet u investeren in effectieve marketingstrategieën, waaronder mogelijk budgettering voor betaalde promoties.

Overzicht

Zodra je video klaar is voor distributie, is dit een ander proces waar je weer het meest in moet investeren. Dit komt omdat het met een goede videodistributie strategie mogelijk is om een ​​breder publiek te bereiken en een hogere mate van betrokkenheid te bereiken.

Na het laten zien van hoe je video-inhoud kunt verspreiden, heeft onze blog verschillende andere gebieden van een video inhoud distributiestrategie verkend. Het is nu aan jou om de lessen in praktijk te brengen. Sozials is natuurlijk een geschikte partner om al deze werkzaamheden voor je uit te voeren, wij werken graag aan jullie succes.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *