Advies van Sozials over video op Social Media

Advies over video op social media

 

Ieder jaar stijgt het videoverbruik, tegen 2021 schatten bedrijven dat het 80% van het internetverkeer zal uitmaken. De reden hiervoor is dat video leuker, boeiender en herkenbaarder is. Alleen al op YouTube worden miljarden uren aan video per dag bekeken. Andere sociale platforms zoals Facebook en Twitter nemen in dezelfde periode miljoenen uren aan video op. Als je van plan bent om hier gebruik van te maken, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Of je nu een videoproductie bedrijf of een persoon die je video succesvol wil maken op sociale media. Met het volgende advies kan je veel bereiken.

Maak uw video kort en eenvoudig

Videolengte is erg belangrijk op Sociale Media. Er zijn veel mensen die strijden om iemands aandacht op Social Media. Bovendien passen korte video’s in ons altijd drukke leven. Bovendien geven veel mensen aan die online video-inhoud kijken de voorkeur hebben dit snel en gemakkelijk te doen. En daarom vinden ze het, wanneer het kort en simpel is, handig.

Ondanks het feit dat platforms zoals YouTube niet zo strikt zijn qua lengte, hebben andere sociale mediaplatforms zoals Instagram en Twitter een limiet gesteld aan de videolengte. Twitter beperkt bijvoorbeeld de lengte tot 2:20 terwijl Instagram slechts 1:00 toestaat. Het grote voordeel als je je video korter maakt. Bijvoorbeeld in minder dan een minuut is dat je deze kunt delen op alle sociale platforms zonder veel wijzigingen aan te brengen. Dit zal je uiteindelijk zowel moeite als tijd besparen. Het is begrijpelijk dat verschillende platforms goed werken met verschillende strategieën. Deze blog biedt tips voor het maximaliseren van de mogelijkheden die elk platform biedt.

Een ander groot voordeel van korte video’s, is dat ze de neiging hebben om veel beter te presteren op sociale platforms. De Instagram-video’s van Oreo stellen nauwelijks teleur en trekken meestal duizenden views en likes van hun fans omdat ze leuk, creatief en kort zijn.

Haal de juiste talenten en technologieën aan boord.

De waarheid is dat het bijna onmogelijk is om alles zelf te doen als het gaat om het maken van video’s op Sociale Media. Als je van plan bent een professionelere video te maken, heb je minimaal een videograaf, een redacteur en producer, een content ontwikkelaar en een campagnemanager nodig.

 

 

Sozials foto van click board

 

 

Dergelijke talenten aan boord hebben is een manier om te voorkomen dat u inlevert op kwaliteit. Mocht je niet kunnen veroorloven om zo’n team te hebben, dan kun je je team altijd uitbreiden naarmate de tijd verstrijkt. Ook het gebruik van krachtige videotechnologieën is een manier om ervoor te zorgen dat je video’s op Sociale Media meer impact hebben. Video’s met  video-personalisatie hebben een enorme boost gehad. Ze hebben merken geholpen om op een nieuwe en zinvolle manier contact te maken met hun publiek.

Nog een advies, kies een videostijl die past bij uw merk.

Sociale Media staan ​​open voor verschillende videostijlen. De drie die je tegenkomt, zijn vaak professionele video’s, onbewerkte video’s en semi-bewerkte video’s. Elke stijl heeft situaties waarin het het beste werkt. Als je bijvoorbeeld authentiek wilt blijven bij je publiek, is een onbewerkte video een goede optie. Platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat hebben een live-functie waarop je publiek kan tikken en je video meteen kan streamen. Behalve dat ze onbewerkt zijn, kunnen dergelijke video’s zelfs met een smartphone worden opgenomen.

Semi-bewerkte en professionele video’s zijn een geschikte optie wanneer je je merk als professioneel wilt uitbeelden. Houd er rekening mee dat je mogelijk de hulp van Sozials moet inroepen voor advies bij het ontwikkelen van professionelere video’s. In het geval van semi-bewerkte video’s kun je tools gebruiken zoals Apple’s iMovie of Microsoft Movie Maker om je video te ontwikkelen. En als je het kunt betalen, is Adobe Premiere een geavanceerde bewerkingsstool die je kunt gebruiken om je video’s beter te maken.

Laatste advies, voeg altijd een call-to-action toe

Het is duidelijk dat we allemaal een doel en een motief hebben bij het maken van video’s op Sociale Media. Dit komt door het feit dat al vroeg in het proces van het maken van video’s de nadruk ligt op het kennen van het doel. Dit de eerste stap is naar het maken van een succesvolle video.

Als je een bedrijf bent, kan dit zijn om naamsbekendheid op te bouwen, leads te genereren, contact te leggen met klanten, de bedrijfscultuur te promoten, enzovoort. Een call-to-action is gewoon een kans om je kijkers ertoe aan te zetten actie te ondernemen op basis van het doel van je video.

Uw call-to-action kan zo sterk zijn als ‘Klik hier’ of gewoon subtiel, zoals een URL naar uw website. Het is moeilijk om te zeggen of een video viraal zou kunnen gaan. Maar het laatste dat je zou willen missen was een call-to-action maken die duizenden leads had kunnen genereren of je verkoopcijfers had kunnen verhogen. Advies is dus maak er nu een aan.

Conclusie

In het hele artikel heb je belangrijke dingen geleerd die je moet doen om succesvolle Social Media-video’s te maken. Het is geweldig om op te merken dat de rest van de technieken, behalve om het juiste talent en de juiste technologie aan boord te krijgen, duidelijk geen groot budget vereist om te implementeren.

Desalniettemin is het de moeite waard om te investeren in de juiste technologieën, zoals video-personalisatie  Vergeet niet dat door al deze technieken deel uit te laten maken van uw videoproductie strategieën , dit de basis zal vormen voor het maken van video’s voor je Social Mediasites.

 

 

Afbeelding met persoon, binnen, person, voorzijdeAutomatisch gegenereerde beschrijving

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *