Social Media laten werken voor jouw bedrijf!

Social Media

Social media is het wel zo sociaal? Is het niet gewoon veel werk en levert het per saldo wel iets op, of is het een rage en voornamelijk tijdverspilling? Veel logische vragen die een MKB-er zich afvraagt. Mijn mening: niks doen is achteruit hollen. De wereld zit nu eenmaal tegenwoordig anders in elkaar. En een zoektocht naar een product of bedrijf begint vaak online. Dan kun je maar beter zorgen dat je daar ook gevonden wordt!

Als je het allemaal goed wilt doen dan is het een hele klus, maar gebruik van social media is een must. Want wie regelmatig post, wordt gevonden. En als je gezien wordt dan stijgt je mogelijkheid van verkoop. Door regelmatig en volhoudend je mediakanalen te vullen met content die je doelgroep aanspreekt dan pas ga je succes online boeken.

Social Media is een kans om je bedrijf te laten groeien; laat die niet liggen!

TIPS OM SOCIAL MEDIA TE LATEN WERKEN

Waar kan je je Doelgroep bereiken.

Onderzoek eerst waar je bestaande klanten en je doelgroep zich bevinden. Op welk Social Media platform kan je ze het best bereiken. Wat is de functie van de doelgroep of waarin zijn ze geïnteresseerd. Wat is het meest voorkomende profiel van je klanten,

Start met 1 of 2 Social Media Platforms

Kies, op basis van de informatie van je onderzoek, één Social Media platform waarmee je aan de slag gaat. Voor het MKB is dat vaak Facebook of Instagram.

Zorg voor een gedegen plan.

Als je wilt, kan je uren bezig zijn met Social Media. Maar dat wil je waarschijnlijk niet want je hebt wel iets ander te doen. Daarom is het goed om een tijd vast te stellen. Hoeveel tijd wil jij per dag aan Social Media besteden?

Welke Doelen wil je halen?

Wat wil je bereiken met Social Media? Is het vinden van nieuwe klanten je doel, wil je meer bezoekers op je website, of meer afspraken online gepland? Zorg dat je een doel voor ogen hebt en ga daar vol voor. Alleen met een doel voor ogen ga je succes behalen, geef jezelf een aantal maanden de tijd om dit doel te halen. Blijf Monitoren en Analyseren hierdoor haal je nog meer uit je activiteiten.

Hoe pak je dit aan?

Er zijn verschillende manieren om Social Media te gebruiken voor je bedrijf. Het belangrijkste is om je doel voor ogen te hebben en dit uit te voeren, Of je dit met tekst doet met video of foto’s, voor ieder bedrijf kan dat verschillend zijn en voor ieder doel. Het belangrijkste is de regelmaat en de consistentie.

Je Social Media profiel moet compleet zijn.

Google voor het platform dat je wilt gebruiken naar een filmpje of tutorial hoe je het best alles kan invullen, hierdoor word je al meteen beter gevonden. Als je alles hebt ingevuld zorg er dan voor dat je ook een link op je website maakt naar je profiel zodat je klanten je daar ook makkelijk kunnen vinden en volgen. Het is het best als je website look en feel en je Social accounts er hetzelfde uitzien zodat iedereen het meteen herkent.

Met een Dashboard bespaar je veel tijd!

Een dasboard kan je veel tijd besparen, deze zorgt ervoor dat je makkelijk op de verschillende kanalen kan posten zonder dat je iedere keer hier moet inloggen. Bij de meeste dasboards heb je een Social Mediakalender hier kan je dan alvast vooruit werken en dingen klaarzetten die bijvoorbeeld deze maand geplaatst gaan worden. Gemak dient de mens dus maak er gebruik van!

Vraag zoveel mogelijk mensen te delen en te liken!

Zodra je op je Social Media iets geplaatst hebt vraag dan zoveel mogelijk mensen om dit te delen en te liken hierdoor vergroot je je bereik meteen met een bepaalde factor. Als een post veel bereik krijgt dan heb je een veel grotere kans om ook op Google te stijgen. Reden genoeg om dus echt je aandacht op Social Media te richten, wij van Sozials willen en kunnen jullie natuurlijk met dit helpen. Wij horen graag jullie wensen zodat wij met onze transparante en professionele aanpak hier een succes van kunnen maken.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *